Kostråd

Grønt skal der til!

Dæk dit daglige vitaminbehov med spændende velsmagende frugt og grønt.

Græskar. Butternut, hokaido m.v.

 

  • Har en sød blød smøragtig smag.
  • Rig på A, C og E vitaminer.
  • Kan spises som mos, bagte stave, bruges til supper og kage.

 

 

Jordskokker i stedet for kartofler. Jordskokken:

 

  • Har en nøddeagtig smag.
  • Rig på C og K vitaminer.
  • Sukkerindhold: Inulin. Dvs. jordskokken indeholder ingen stivelse som kartofler.
  • Den kan spises rå eller kogt.
  • Chili, ingefær og hvidløg øger forbrændingen.
  • Spis ofte, fedtfattigt, varieret og groft.
  • Drik ca. 3l vand hver dag.
  • Spis fisk og kylling ca. 5 gange hver uge. Spis maks. 3 gange svine- eller oksekød hver uge.
  • At spise lidt af det sunde fedt hver dag.

 

Citater.

 

 

  • Det er svært at sige noget pænt om broccoli. Det eneste, jeg kan komme i tanke om er, at der ikke er ben i den.

 

 

  • Jeg kan ikke udstå salat. Den gror i samme takt, som du spiser den. Man begynderi den ene ende af sin tallerken, og når man er nået tilbage til udgangspunktet, er der en hel ny spirende salatgeneration på vej for at overtage din tallerken.

 

 

  • Børn hader spinat, men de har lært at omgås den. Fremgangsmåden er følgende: Del portionen op i to. Del de to felter op i endnu to og så femdeles. Efter 5 eller 6 operationer, sætter man sig tilbage og siger, man er mæt.

 

 

  • Jeg har spist så meget salat her på det sidste, at min doktor har måttet give mig en kur mod bladlus.

 

 

  • Livet er for kort til farsererde champignoner.

 

 

  • Det karakteristiske ved en artiskok er, at det er en grøntsag, der er mere tilbage af, når man er færdig med den, end da man begyndte.

 

  • Der er hele tiden noget, man ikke må, noget man skal passe på. Jeg tør slet ikke tænke på den dag, da lægerne finder ud af, at salat hele tiden har været fedende.

 

 

  • Jeg kæmpede mig ikke op gennem fødekæden, blot for at ende med at æde salat.

 

  • eg bad om en sandwich med brøndkarse, ikke om et brød med en eng i midten.

 

 

  • En agurk skal skæres i fine siver, krydres med peber og eddike og derefter smides ud som uspiselig.

 

 

  • Hvis dine måltider kun byder på en smagsoplevelse, så vil du uvilkårligt spise for meget, fordi du søger en tilfredsstillelse i mængden i stedet for i det samspil mellem smag og konsistens, der findes i et gennemtænkt måltid.

 

Copyright © All Rights Reserved